Joga v Centru Celovita

Vadba za duha in telo

Joga je pot individualnega razvoja človeka, ki vodi v tri smeri – k telesnemu, duševnemu in duhovnemu napredku. Temelj joge je uskladitev dihanja in gibanja v zbranosti in zavedanju. Vadbo sestavljajo dihalne vaje, fizične vaje – asane, tehnike sproščanja, raznovrstne meditacije. Vadba spodbuja delovanje žlez z notranjim izločanjem, delovanje živčnega sistema, krvnega obtoka, prožnost hrbtenice, sklepov, mišic, vezi in notranjih organov. Obstajajo tudi vaje za krepitev zavedanja, razvoj volje in značaja, za izboljšanje koncentracije in ustvarjalnosti. To je čarobna formula joge, ki s svojim rednim delovanjem naše telo lahko pomladi, izboljša videz in splošno počutje, ohrani in poveča gibčnost, poveča vitalnost in podaljša ustvarjalno obdobje.

Joga je način preventive, skrbi za lastno dobro počutje in zdravje, v določenih primerih pa lahko dosežemo učinke tudi potem, ko smo si škodo z neaktivnim življenjem že storili. Pomembno je, da poznamo načine, kako ohraniti svojo vitalnost in privlačnost vse do pozne starosti in joga nam to omogoča. Predvsem pa je joga način vadbe, prijazne do sebe, nežne, s posluhom zase, za svoje telo in občutja, ki se v njem porajajo.

V Centru Celovita izvajamo tečaje joge po sledečem urniku: 

Ponedeljek / 20.00 – 21.30

Sreda / 20.00 – 21.30

Vadba je prilagojena udeležencem, zato jo lahko obiščejo popolni začetniki, kot tudi tisti, ki jogo prakticirajo že dalj časa.

Za individualne ure joge nas, prosimo, kontaktirajte na GSM 041 233 775.